Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09 21:31 - Червени дегенерати "шумкари" са избили хората в с. Ястребино
Автор: gardener Категория: История   
Прочетен: 823 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 13.09 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Убийствата са свързани с фашистката същност на комунягите (шумакири - тук комунисти няма и никога не е имало, защото комунист означава болшевик, който няма нищо, освен един кат дрехи на гърба си, работи без пари и живее в землянка, храни се с кора хляб и леко соли лука) в РБ.
"Партизаните" са убили ястребинчетата, а после над 50 изрода комуняги-селяндури от "ястребино" се домогват до върховете на комунистическата престъапна власт в столицата и окръжните градове, още поне 100 изрода от там "лапат" народна пенсия и бонуси като "активни борци" - има логика в това дело, то отразява ГОЛЯМАТА ЛЪЖА, че шумкарите и селяндур-комунягите са човешки същества
авторката на книгата-разследване (бивш член на БКП)


image
image
реално погребение на деца - жертви на Путин

image

"Разказ от Емануил Колев Иванов

Учех в прогимназията, когато учителите ни обясняваха, че ястребинчетата са убити от фашистите, защото насели храна на партизаните. През 1980-та година отидох със семейството си на море. След почивката реших да минем през Ястребино и да чуя истината от местен човек. Паметникът на децата е край шосето, близо до селото. Докато снимах пред него съпругата и децата си, някакъв човек дойде при мен и ме попита от къде съм. - От Пловдив - отговорих. - Имам дъщеря и зет, които работят в Пловдив по разпределение. Ако пратя багаж за дъщеря ми, ще го занесете ли? - Всичко ще занеса, с кола съм, но ако ми кажете истината за смъртта на ястребинчетата. Човекът ме заведе до землянката, където се криели шумкарите. Тя е на около един километър от паметника, в гъста гора, скрита в една долчинка с храсталаци. Ако човек не знае къде е, никога няма да я намери. Нелегалните са имали землянки и на други места. - Забранено ни е да казваме истината за убийството на децата - довери ми се човекът. - Едни от тях, когато са си играели вън от селото, открили землянката. Шумкарите ги убили, за да не ги издадат. Това се знае от хората и от околните села. Нашата войска не е вършила зверства. Даде ми две торби с орехи - едната за дъщеря му, другата за мен. Цялата гора наоколо е пълна с орехови дървета. Оказа се, че дъщеря му със съпруга си живеят на квартира на сто метра от нас. Когато и занесох орехите, тя не повярва, че баща и е казал истината за ястребинчетата. Който се изтърве да я каже изчезва или го пращат на концлагер или затвор, откъдето рядко някой се завръща."

Копирано от блога на atil
Име: Валентин Иванов Възраст: 63


ДА(Държавния архив) - Търговище се съхраняват архивите на община Добротица, в чийто състав влиза и с.Ястребино, но не са предадени архивите, в които са вписани ежедневни събития, кореспонденции и пр., до 17.IX.1944 г.  

Без писмена заповед от МВР не се задържат хора, не се убиват, не се прави блокада, не се опожаряват къщи и плевни. За Ястребино такива заповеди няма. Полицейските архиви са прочистени, няма архив, от който да се види кой и кога е извършил злодеянието. В периодичния печат, както и в местни Омуртагски, Габровски, Поповски и Варненски вестници не са публикувани сведения за блокада и убийства в Ястребино..
Знае се, че шумкарите са се трепали един друг а са приписвали убийствата на властта, опожарявали са къщи и плевни.

В ДВИА - В.Търново няма сведения за действията на войската при разгрома на Омуртагския партизански отряд и убийства на деца и възрастни ятаци от с.Ястребино, общ.Попово през декември 1943 г. След 9-ти септември на населението е забранено да говори за убийствата в Ястребино. Архивите на църквите са унищожени.

Във Варненска обл., както и на други места се организират траурни шествия- митинги при погребения на убити шумкари, отразени във в-к "Народно дело". На някои от тях присъства и партизанинът Рангел Калайджийски от Ястребино, вече зам.началник на Окол. упр.на МВР-Омуртаг. Държат се речи. За убийствата в Ястребино - нито дума, там не се организира траурно погребение, на което биха присъствали живи живи свидетели и биха говорили за злодеянието.  

Гласност на трагедията се дава при провеждане на монтирания "народен съд". Военачалниците свидетелстват, че главното командване им дало списъци с имена на ОСЪДЕНИ/ от военно-полеви съд въз основа на ЗЗД/. В тях не е имало имена на деца, разбира се, а за възрастни ятаци от Ястребино/писмено/ било наредено да бъдат разпитани и освободени.  

Непонятно защо главният обвиняем за убийствата в Ястребино подпоручик Константин Йорданов - легионер, не е ликвидиран веднага след блокадата от отмъстителните шумкари, нито на 9-ти септември при масовите чистки./ Могъл е да избяга със семейството си в чужбина преди тази дата, но е останал в България, както много други./
Арестуван е и предаден на следствените органи за сценария пред т.нар. "нар. съд", за да понесе наказанието заедно с други участници в блокадата./ Осъден е на смърт. Името му не е публикувано в "Държ.в-к." с имената на други осъдени, не е написано на стената пред НДК - /това всеки може да провери/, няма го в списъка на реабилитираните в ДА - Разград.  

При предварителното следствие всички обвиняеми горорят еднакво, все едно, "че са си плюли в устата", както казва народът./Дават показания, съгласно обвиненията, предявени в обвинителния акт./  

В царство България за всяка екзекуция е съставян Протокол. За нито една от екзекуциите на осъдените от "народния съд" няма Протокол. Не се знае всички ли са убити: разсреляни, обесени, убити с тояги и лопати. Къде им е гробът? На близките им не се дава обяснение.  

Пети състав на народния съд във Варненска обл., г.Омуртаг с присъда от 9 април 1945 г. осъжда за убийствата в Ястребино:  

1. Подпоручик Константин Йорданов - 30-годишен, легионер от Разград на смърт.
2. Канд.подофицер Мичо Цачев Вълков - 24 годишен от с.Киченица на смърт.
3. Канд.подофицер Съби Йорданов Момчилов - 24-годишен от с.Баба тонка, починал/убит/.
4. Фелдфебел Стайчо Леков Тодоров - 46-годишен от Разград, на доживотен строг тъмничен затвор.
5. Фелдфебел Никола Маринов Николов - 20 - годишен от с.Долни Дъбник/ днес гр.Долни Дъбник, Плевенско/, на 15 г.с.т.з., ремсист
6. Редник Рачо Илиев Тодоров - 21 - годишен от с.Ковачевец, Поповско, на 15 г. с.т.з., ремсист.
7. Редник Никола Атанасов Лютов - 22 - годишен от с.Лилюк, Търговищко, на доживотен с.т.з.
8. Редник Кирил Петков Киров - 22 - годишен от с.Гебеджа, Търговищо, на доживотен с.т.з.
9. Санитарен подофицер Никола Байчев Николов - 23 - годишен от Варна на 1 година условно.
10. Агент разузнавач Стоян Узунов от с.Дългач - на смърт.  

ЦДА,Фонд 1449, оп,1,а.е. 1248, л.21,22.  


Из протокол на разпит на фелдфебел школник Никола Маринов Николов/ремсист/:
"подпоручик Константин Йорданов е голям великобългарски шовинист, легионер. Беше неприятел на руснаците и страшно мразеше руската войска. На 5 септември той ясно заявяваше пред войниците, че ако руснаците се опитат да ни обезоръжат няма да предадем доброволно оръжието, а ще се съпротивляваме, като ще стреляме с картечниците. Тогава ние бяхме на Добруджанската граница. Беше пръв по атестация и ротата му винаги се класираше първа по строева, стрелкова и морална подготовка."   

ЦДА, Фонд 1449, оп.1,а.е. 1250, л.212,219  


Командирът на полка се застъпва за подпоручик Константин Йорданов като изпраща до народния съд положителна оценка за него. В Електронен каталог на Нац. библиотека се съхранява "Криминален статистически бюлетин за станалите в страната проишествия според донесенията на областните полицейски началници и столичното полицейско комендантство за периода 1931-1940 г. по 12 броя годишно"

сигнатура А 361  

От нито един ДА не ни предоставиха бюлетини за станали проишествия през денонощието от 1941 - 1944 г. включително. Унищожени ли са или са засекретени?  

"Тъмна работа - казват сега жителите на Ястребино. Димитър, братът на двете близначки не е бил шумкар. Слез 9-ти комунистите направили счетоводител един, който не знаел колко прават две и две, друг станал летец... Не пишете имената ни!"  Хората и сега се страхуват да говорят.

Ако войската е извършила това злодеяние, архивите щяха да бъдат съхранени и изложени на показ. ЯСТРЕБИНО е един от митовете, които комунистите си съчиниха след 9.IX. 1944 г.  

Надежда Любенова  

(...)  

Кой уби ястребинчетата?  

Разказ от Емануил Колев Иванов  

Учех в прогимназията, когато учителите ни обясняваха, че ястребинчетата са убити от фашистите, защото насели храна на партизаните. През 1980-та година отидох със семейството си на море. След почивката реших да минем през Ястребино и да чуя истината от местен човек. Паметникът на децата е край шосето, близо до селото. Докато снимах пред него съпругата и децата си, някакъв човек дойде при мен и ме попита от къде съм.
- От Пловдив - отговорих.
- Имам дъщеря и зет, които работят в Пловдив по разпределение. Ако пратя багаж за дъщеря ми, ще го занесете ли?
- Всичко ще занеса, с кола съм, но ако ми кажете истината за смъртта на ястребинчетата.  

Човекът ме заведе до землянката, където се криели шумкарите. Тя е на около един километър от паметника, в гъста гора, скрита в една долчинка с храсталаци. Ако човек н езнае къде е, никога няма да я намери. Нелегалните са имали землянки и на други места. - Забранено ни е да казваме истината за убийството на децата - довери ми се човекът. - Едни от тях, когато са си играели вън от селото, открили землянката. Шумкарите ги убили, за да не ги издададат. Това се знае от хората и от околните села. Нашата войска не  е вършила зверства.
Даде ми две торби с орехи - едната за дъщеря му, другата за мен. Цялата гора наоколо е пълна с орехови дървета. Оказа се, че дъщеря му със съпруга си живеят на квартира на сто метра от нас. Когато и занесох орехите, тя не повярва, че баща и е казал истината за ястребинчетата. Който се изтърве да я каже изчезва или го пращат на концлагер или затвор, откъдето рядко някой се завръща.  

Йордана Петрова Петрова от с.Горна Ката, Търговищко, род.1907 г.:

"От нашето село има трима убити шумкари. Полицаите и военните не са убивали деца. Ястребинчетата ги убиха шумкарите. След 9-ти народът беше много наплашен, нищо не се говори за ястребинчетата. Никой не смее да каже какво е било"... 1984 г.  

Иван Дочев: 

..." Разпространява се успешно една легенда за моя брат, че в това село Ястребино две-три деца били убити по негово нареждане, което е абсолютна лъжа. Аз ходих в това село, опитах се да запитам хората на улицата. Един много стар човек, представих се, че съм журналист от София, не казвам за брат ми и питам какво стана тука, за майор Дочев, говори се, че са убити някакви деца и прочие... Тоя стар човек ми каза:
"Дечките/децата/ играли вън на полето и открили една землянка, в която се крият партизани. От страх да не ги издадат, те ги ликвидирали. Вашият майор Дочев няма нищо общо с това, не е направил такова нещо."  

Милен Куманов, Ивайло Петров, "Интервюта с Иван Дочев" 2002 г., стр.188 

При такъв ред и дисциплина възможно ли е извършителите на убийствата в с.Ястребино да не бъдат съдени?/ б.а./

Никой от подсъдимите няма нищо общо с приписаните им обвинения. Народният съд е касапница, която ликвидира елита на нацията и преди всичко войската - стражът на Отечеството./ б.а./  

Иван Хаджииванов от Благоевград:

"Разговарял съм с десетки наши репресирани и надделява мнението, че не войската преди 9-ти е разстреляла ястребинчетата, а шумкарите, за да не ги издадат.
За болшивишките палачи истината е това, което е в техен интерес.".

Копирано от блога на atil
Име: Валентин Иванов Възраст: 63

image
Гласувай:
71. petgrig - Това
13.09 21:47
се знае сал не го знаат разни комунизи и путьофили.
цитирай
2. gardener - Като им го повтаряме всеки ден (на комунягите), могат и да научат истината
13.09 22:06
petgrig написа:
се знае сал не го знаат разни комунизи и путьофили.

Въпреки, че са ... изроди, които не подлежат на обучение, но все пак, знае ли човек. Чувал съм, че ако вариш дълго време дори гранитно улично или "жълто" керамично паве и то Омеквало или му се образувал ум и УМеквало.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Ако имате път към с. Габарево, отбийте се там.
13.09 23:10
Там е живяла и е погребана една княгина, незастреляна при избиването на императорското семейство на последния руски император по заповед на Ленин. Има някакав загадка във връзка с нея, защото всички хора в България са знаели за този личност.
Втората "забележителност" са масовите гробове на убитите "фашисти" веднага след Деветото. Откриват се общи гролове до сега, такъв бе откит и в двора на църквата.
Истината за убитите деца на Ястребино се знае, но вместо нея се тиражираше лъжа.
Позрпавление за постинга!
цитирай
4. gardener - Здравейте г-н Иванов,
14.09 00:45
Историята за тази жена от Габерово я знам. Като ... някакъв, свързан с историята на Бялото движение, мога да кажа, че беше трудно да се разправим с тези ... хора мирно и тихо, наложи се да бъдат избити малко и насочени към други дестинации като Сърбия и Турция и като цяло останалия свободен Свят, защото застрашаваха сигурността и независимостта на тогавашна България, която е родина само на българите, а не на ... разни други етноси, колкото и да съм толерантен, когато не играеш в отбора на Велика България... по добре да не си тук, а такива днес са много съветски българи, които се имат за българи. Та, тази жена е обикновена рускиня, представяща се за малката дъщеря на Николай втори, позната от задокеанския мултик - Анастасия на простолюдието. Такива героини по онова време са около 3 момичета-жени и нито една от тях не е автентичната Анастасия, която е застреляна като куче в мазето на "ипатиевския дом". Другите "велики княгини" - роднини се изнесоха съвсем официално по Земята, носейки полумизерно съществуване, но не толкова мизерно, колкото може да се носи в България - тогава и днес. Все пак Париж или Лондон, та дори и Ню Йорк са несравними със село ... незнамсикое в аграрната ни, а днес и съветска родина. Не забравяйте, че винаги има психично болни хора, които могат да се представят дори за ... магове или марсианци, при това успешно. Като цяло в РБ "белите", които останахме тук сме дребни дворяни, учени и недоучени, търговци, лекари и юристи, младши офицери и красиви рускини, украинки и такива, по-сериозните от империята се изнесоха в Сърбия с Врангел, а истинският елит в Париж, Виена, Лондон и т.н., където и до революцията имахме имоти. Друга е темата, че и тогава в България се подвизаваха разбойници, които на държавно и църковно ниво крадяха помощите за бежанци, събирани от международните организации, подлагаха на кражба и ебан невъоръжените и мирни руснаци, а офицерите ни като се напиеха се правеха на мъже по кръчмите, което прееба търпимостта на местните - вас...
цитирай
5. iliyanv - 9 септември
17.09 10:17
е професионален празник на мандраджии и касоразбивачи. Не осквернявайте светлия празник с подобни четива.
цитирай
6. gardener - Къде ли по Земята мандраджиите не са били диваци и варвари
17.09 14:28
iliyanv написа:
е професионален празник на мандраджии и касоразбивачи. Не осквернявайте светлия празник с подобни четива.

...
подпис РайхстагоЛюб-е(демек недочовек в народно събрание, дума или вече, парламент или сейм...), когато червените изроди получат парламентарно надмощие, произтичащо от трилинейката (Мосинката) на грузинеца Сталин... или хазарина Улянов, се живее в концлагер върху цялата територия заразена от тези ..., меко казано, изроди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 400136
Постинги: 181
Коментари: 441
Гласове: 1680