Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05 21:37 - Животът ще бъде по-хубав от песен - 2
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 3496 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 28.05 00:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
+++
image
 За любителите на комунизма!
1. При другаря Сталин няма пенсии. Правото на пенсия по старост се появява в СССР в 1935 година. Задължението да се плаща пенсия на правоимащия се възлага на работодателя - колхоз или предприятие, които създават фондове и от тях се изплащат на старците ненормирани, нищожни пенсии . Пенсионерите могат да разчитат само на "синовната любов", доколкото такава съществува в съветското общество, разбира се, доколкото там се развъжда породата - съветски изрод и след любовта към вожда, партията и вече мавзолираните отци-основатели на феодалния комунизъм. (Преди ден грешно си мислех, че "капитализмът" се равнява по комунизма в "отстъпките" за трудещите се, но се оказа, че съм грешил - прощавайте). Истината е най-чистата наука, а всяка неволна лъжа трябва да се поправя.

2. Колхозниците не получават никаква заплата. Те работят за трудодни, за които се плаща на колхоза, според броя им в натура от селскостопанското "министерство" на района, а после храната се преразпределя от "председателя" и партийния секретар - справедливо. За неизпълнение на нормата от отделния работник - няма трудоден. Селяните са задължени да отработят определено количество трудодни, количеството им постоянно расте за сметка на прекрасния живот за комунягите в Кремъл и по места. От 7 до 14 дни в годината, селяните са задължени да работят безплатно за строежа и ремонта на пътя до техния роден Зажопинск. Поради масовото бягство на селяни от колхозния рай в 1932 година им се забранява да напускат селото и колхоза изобщо. Това води до катастрофа в културното състояние на селяните, които не могат да напуснат Зажопинск, дори с цел да учат в техникум или гимназия. Лични документи на селяните не се издават, а няматщият тескере е готов концлагерен роб, ако го хванат в друго село, град или не дай боже в столицата. НКВД има норма за такива сволачи - заловени, разстреляни или съдени и насочени към Северния рай на Азия за превъзпитание. Паспорти селяните получават при Брежнев след 1970 година, при това не всички. По това време по селата на СССР живеят над 65% от съветските "хора" - вечно. Другари, така се прави ТКЗС - не като вас да се изсипите с въшките в града и да се сдобиете с вишо, че да ме учите на вашата мизерия човешка, да ви ...  във въшкарите.

3. Работната седмица при Сталин основно е шест дена в седмицата по 8 часа. От 1930 година "седмицата" е шест дена с пет работни дни(това ми напомня за брюмер и термидор). От 1940 година седмицата е от шест работни дни по 8 часа и един почивен ден. От 1939 година всеки работник - селянин или заводски роб няма право да си сменя местоработата. Смяна става само с решение на партията по предложение на началниците(срещу услуги от мъжете и футка от жените).

4. Образованието при Сталин е платено от 8 до 10 клас, а ако има после и висшето. След въвежданетои на платено образование, завършващите средно и висше образование се съкращават на половина. Многодетните семейства (6 души), особено в селата (колхозите) не могат да си позволят да изучат децата си по причина пълната липса на пари за такси. Колхозникът става крепостен на сталинизма.

5. Масово жилищно строителство по времето на Сталин няма. Строят се жилища за елита на елитът. Всеки килограм цимент, всяка тухла е на отчет - за кражба на строителни материали, наказанието е смърт или поне 10 години комунистически лагер, в който смъртността е 50%. Жилищно строителство, държавна пенсия и безплатно средно образование се появяват след смъртта на Сталин, при Никита. Т.н. "сталинки" или "сталински ампир - империя" е за отбрани негодяи - комунистически феодали (около 5 000 000 елитни боклуци).

6. Данъците по времето на Сталин за трудовия народ са от 50 до 70 % от доходите. Комунистическият елит се издържа от данъците на робите. Данъците постоянно растът, особено по отношение на селяните, които плащат в натура. През 1930 година се извършва "сталинска реформа" в данъчното дело. Въвеждат се нови данъци като: Данък за лицата, играещи билярд (има такъв епизод в "Мястото на срещата...", в който "Кирпич" играе на вързано с ... Висоцки), Даенък радио (и тук го имаше, а имаше и данък карти като възможност за хазартни игри - всяка колода карти се облагаше), Данък кучета (за колхозниците), Данъци за рекламни платна - на кв. см., Ергенски данък (повечето старчоци тук в РБ са го плащали, ако са избирали много и аз съм го плащал), Данък за семействата с едно дете, Риболовен данък, Данък велосипед и Данък МПС.

7. От 1932 година, Сталин отменя тавана на заплатите на ръководителите от всички звена на ВКП(болшевишки комуняги). Така, неговата заплата от 225 рубли достига до 10 000 рубли. Работниците в заводите получават 90-800 рубли за годините от 1932-1953.

8. Повече от две трети от заплатата на работниците се разходва за храна. Да не дава бог да си враг - заплата няма и работа няма, ако си жена и дете на пленник от войните си обречен на гладна смърт или проституция. Селяните "гледат" по 50 кв.м. лична земя за да се хранят в свободното си от земеделски труд време. Към 1953 година средната заплата в града е 800 рубли, а продуктовата кошница за 1 човек е 510 рубли(към 1950 г., по-късна кошница няма). Селяните по това време получават заплата в натура равна на 430 рубли.

9. Здравеопазване - лекарите получават ниски заплати. Ако през 1940 година, лейтенант (мл. офицер след 1932г.) получава 500 рубли, а "капитан" 800 рубли, то лекар получава 250 рубли. До 1950 година "потребителска кошница" няма в СССР. Ако днешната путинска кошница се преработи на лекарска заплата ще струва точно 236 рубли, т.е. лекарите работят на другарите за храна, малко по-зле от робите в Рим, остават им цели 14 рубли за лекарски лайф. От тук тръгва гадната ви практика и лекарите в РБ да са рушветчии (аз бонбони не пия и цветя не ям, а днес изродите в престилки са още по-отвратни и долни, благодаря ти Сталин, че отгледахме това долно племе), по друг начин не може да се живее в сталинския рай.

10. Сталинските понижения на цените, от които и аз се бях "запалил"(не съм живял там тогава и нямах представа) и си мислех, че този изрод е бил, все пак, вменяем са въздух под налягане. Това са безсмислени мерки в условията на липсата, пълната липса на потребителски стоки. Всичко е в дефицит и по стар комуняшки начин изчезва от пазара и се появява на "свободния пазар", където назначени от партията и милицията бандити-търговци продават на космически цени. Така инфлацията се крие и за пред чужденците се заменя с официална дефлация с пропагандна цел. Паричната реформа от 1947 година показва, че  инфлацията е поне 500 % в сталинския рай. По това време, тук в България ни съдират кожата за доставки на храни и стоки като военнопрестъпници, колективизират ни и ... ни ебават мамата. Там обмяната с новите "сталинки" е 4 стари към 1 нова рубла. Въпреки това, извземайки паричната маса от народа, стоки отново няма и с новите 4 пъти по-скъпи пари нищо не може да се купи, защото или се изнася за долари или се разпределя за градовете витрини, където се разхождат интуристи. Милиони хора в СССР губят спестяванията си, а по същото време 1947 година, ние българите помагаме с жито на освободителите си,(както и с репарации като помагачи на нацистите) защото там е много кофти и от глад умират 1 500 000 съветски хора - победители, това 1947 година, освен България на СССР помага и САЩ - 1947 година, другари, тук няма да се сдържа и ще ви напсувам на ...

11. Реалното повишаване на цените при Сталин от 1927 година до 1953 година е от 15 до 20 пъти. За това време са въвеждани нови данъци. Нормите за производство на всякакви стоки се повишават постоянно, въпреки огромната смъртност - 50 милиона жертви на Сталин и нацистите. Казано иначе - цялата принадена стойност на СССР отива за да осигури приятен живот на няколко милиона комуняги от партията, НКВД и червената армия.
Работниците в СССР купуват 5,6 пъти по-малко стоки от работниците в САЩ, 3,6 пъти по-малко от работниците в Англия, 2,3 пъти по-малко от работниците във ФРГ и 2 пъти по-малко от работниците във Франция на съветофила де Гол.

12.  Единственото положително дело е, че раждаемостта на алкашите от всички видове и републики (в това число и съветски българи) се срива от 7 деца на 1 жена до 3 деца, а днес и до 1 дете. Маймуните са хитро племе, когато условията на живот се влошат и те престават да се еват. Другари, това е отговор на вашия апел, че изчезваме като "нация", долни нацисти-комуняги. Хубавото е, че население на СССР по време на другаря Сталин е нараснало с 50 000 000 души за сметка на Украйна, Литва, Латвия и т.н., това добре, почвайте да ривети за Македония, да ви ... в изродите.
Да не забравя, увеличение има, защото едни хора в Западна Европа измислиха антибиотиците, банята(душа) и сапуна.
За това другари комуняги - къпете редовно(перете се и се гладете) селяшките си тела, чистете си зъбите с паста за зъби и се пръскайте с френски парфюми, ако нямате пари за френска(може и турска) парфюмерия, де, ползвайте родната розова вода, нали уж сте българи.
Видео 1. Париж;
Видео 2. Лично(за мене си) и в памет на един загинал руснак в Чечня за нагледност са ползвани кадри от поне 5 филма - един за/и с нас или два;
Видео 3. Духът на времето, свързано с видео 1 по друг начин, не филмов.


Гласувай:
41. dobrodan - Gardener, наблюдаваме с просто око
27.05 22:16
накъде се стремят да се преселят широките народни маси :). Този гнил, гнил запад :), където трудещите се имат къщи, коли, пенсии, медицинско обслужване, нормално образование за който може :) и иска...
Не идеализирам обществото от западен тип в никакъв случай, но бягство на американци и западноевропейци към Русията не съм виждал записано от 1917-та година насам...
цитирай
2. diven - Интересно ми е как...
27.05 22:18
... ще обясните нещата без Сталин... без Хитлер? Нима мислите че личностите правят нещата? Та те идват и си отиват... и "мазалото" продължава! Имена... родени в името на Живота или живота си... Хитлер, пък възродил икономиката на Германия... и какво? Сега се повтаря същото! Никой не гледа Животът, а живота си... а ние умираме и Животът продължава...
цитирай
3. gardener - Айсидора Дънкан, Инеса, Родел...
27.05 22:30
Все бягат от САЩ към нас. Едната се омъжва за "фенера" на руската поезия(за малко) и се оплита в шала си. А Родел се омъжва за един хубав българин. Да се надяваме, че няма да се оплете с пенклуба на комунягите-бездарници, ама не вярвам. Да е жива и здрава г-жа Родел.

Хитлер капут! - това за втория, всичко продължава като промяната, даа..., само ние сме крайни.
цитирай
4. krumbelosvet - Ей, неграмотник
28.05 06:05
Помни края на Хитлер и Гьобелс. А, да, и въжетата на Гьоринг и останалите.
цитирай
5. gardener - Скоро ще им предадеш много поздрави, лично
28.05 10:09
krumbelosvet написа:
Помни края на Хитлер и Гьобелс. А, да, и въжетата на Гьоринг и останалите.


дърт селяндур. Гьоринг е пич, не като теб червена селска гнида, за него няма въже, сам се трови, дааа, познанието не ви е силната страна на местните съветски помаци.
цитирай
6. gardener - До госпожата с големите и хубави ... очи Марана с извинение
29.05 11:55
Отново без да искам изтрих коментар, а исках да пиша по темата ти. Това не е закачка, а изтриването не е нарочно. Извинения. Моля, напиши го пак. Късоглед съм и много не гледам без очила... Пак ще кажа, извинявай, не е нарочно, май и друг път съм правил тази грешка с друг твой ник. Ти си мислиш, че се познаваме и това не е така, поне с такова мнение съм останал, ако съм разтълкувал правилно написаното по други поводи. Пак ще помоля - напиши коментар и има ли смисъл да се закачаш с другите, ако не са ... "обзети" от теб. Лек ден. Бъди здрава.
цитирай
7. gardener - До г-н ДиВен, който е в противовес на г-жа Марана(обичайте се, не се карайте, Хорааа)
29.05 12:30
diven написа:
... ще обясните нещата без Сталин... без Хитлер? Нима мислите че личностите правят нещата? Та те идват и си отиват... и "мазалото" продължава! Имена... родени в името на Живота или живота си... Хитлер, пък възродил икономиката на Германия... и какво? Сега се повтаря същото! Никой не гледа Животът, а живота си... а ние умираме и Животът продължава...

Личността в историята ни е важна и незаобиколима. Още Джейсън Флетчър - английски дипломат през 1591 година публикува книга, която съм чел в руски превод. Първият и превод е от 1848 г. и е забранен от нашата имперска канцелария, тиражът е иззет, а преводачът от МГУ (пиша с днешните имена за краткост), става преподавател в Казан при резаците(прабългари). Смешното е, че и в Англия, книгата е забранена. Каква е личността в историята на Русия и значението и. Човек се ражда и развива в средата си, там и се учи на всякакви добри неща и мръсотии, низости и смъртни грехове. Човекът е Иван и династията "рюриковичи"(за книгата на англичанина става дума), какви са рюриковичи - що са, това е тема на "авитохолците", която мен не ме касае. Създава се продукт - цар, той работи в Русия така: Дели хората на три групи - Избрани (опричнина), Нелюбими (земски "боляри" - за унищожаване) и Бели боклуци (роби - холопи). Това делене започва, когато далечната ми братовчедка Софи (Зойчето) се "жени" за Русия - овдовелия Ванка (пиянка) третий. (тук съм леко шизо и също като Борисов ще отричам генетичен тест за роднинство, щото роднините не живеят много, ако са осъзнати). Титлата княз в нашите земи от тук до Северно море е грешно представяна като нещо сериозно, означава Глава на рода (тогава хората са се таковали повечко и родовете са наброявали поне 500-600 души кръвно свързани, които имат една обща политика в определен район на обитаване.) Как се става цар и самодържец - по нашенски, т.е. "византийски", бавно за има-няма 100 години, стъпка по стъпка от обикновен княз, а после и до велик император, пътят е около 300 години и кръвното родство няма особено значение, стратегията е важна. (как сменихме породата от руска на немска е друга тема - отговорът е в хубавия и широк таз на германските крави). Ето я и стратегията. 1. Помагаш на верните си роднини, доколкото може да им се вярва, да се размножават в геометрична прогресия, а тарикатите, които искат да ти вземат властта на княз в рода, ги уморяваш от глад или бой, но преди това ги насъскваш срещу другите князе(родове) и ги оставяш хубаво да се избият едни други и се награбят, ако победят. 2. Следиш и твоите хора и враговете в родата да не станат по богати от теб и да си купят полски хусари или левонци. 3. Периодично, с дидактична цел, обезглавяваш публично по някой от родата - повече от нелюбимите и по-малко любимите, като ги съдиш за лошо отношение, корупция, престъпна дейност срещу такива не от твоя род (демек, подаваш ръка на честен господар към ПП на педито Кокорчо, примерно). Разбира се, на всички осъдени отнемаш за твоята хазна(която е уж държавна) краденото от роднините ти, без да го връщаш на ограбените земски врагове, а ограбените земски тарикати - "благородници" (дворяни), правиш със закон хора без права като ги разселваш в гъза на географията. 4. Всеки роднина, въобразил си, че е фаворит го пращаш на война с още няколко роднини за наблюдаващи, по възможност роднини, които не могат да се търпят, плюс "щаб" от твои си лични нероднини - опричници. В процеса на "битката", въобразилият си, че ти е фаворит (претендент за белия ни костен трон) спокойно умира от вражеска стрела, случайно падане от кон или препиване с вино, водка, бира, вода, замезвайки с "бучиниш" (условно казано). 6. Ако робите, които нямат никакви права са нещо недоволни от роднините, че плащат много големи данъци(или пиенето е скъпо), или че ги шибат садистично, или че ги крадат всячески, роднината го караш да ти даде поне 50% от краденото (което съхраняваш в много шкафчета) и ако даде - живее още месец или два (докато се нанесе в новия си дворец), ако се опъва го колиш показно, без да обявяваш, че го колиш за систематически грабежи, а избираш нещо дребно - взел печена гъска, изял я и не я е платил. 3 часа доверен палач го реже пред народа (може и в гората, ако е пускал милостиня на алкашите), така че трупът на роднината да заприлича на кървава, печена гъска. (всичко това е част от истинската история на Московието). За три поколения от "московски" князе и четене на правилни книги, които криеш в подземна библиотека, имаш царство, което ти носи приятни доходи в размер на минималните 300 000 рубли или в стоки, това са 300 000 крави(коне) годишно (днешната цена на добра крава от местна порода е 1 000 лева минимално, а от по-добра и 4 000 лева). 7. При конфискациите на приятелите и враговете, доходът е двоен или троен на годишна база. Така изглежда добрата историческа личност, градивните практики и двуутробните братя, създаващи царство и империя - Северна империя...

До тук с личностите в историята и случайностите в нея.

Така и до днес, всеки умен мъж, запознат с писмените източници може да създаде, каквото си ще, ако е въоръжен и опасен милизионер, пожарникар или летец-генерал от БКП/ДС. Хубавото е, че т.н. младо поколение е неграмотно в огромната си част и като неграмотно е гладно, а това, което е грамотно не става за нищо градивно, т.е. става, но има мухи в главата.
цитирай
8. vladtepes - Някои уточнения
31.05 14:00
1. За членовете на колхозите и промкооперациите е имало отделен кооперативен пенсионен фонд. В много случаи в него са внасяни минимално допустимите по закон вноски и затова пенсиите са били ниски, но е зависело от желанието на ръководството и финансовото състояние на кооперацията.
2. Колхозите са имали право да продават останалата продукция след изпълнението на държавните доставки в собствени магазини или на специализирани пазари както и да извършват преработка самостоятелно. Имало е както много бедни така и доста заможни.
4. Средното специално и висшето образование са били безплатни при отличен успех както и по някои нужни на държавата специалности. Също кооперациите и държавните предприятия са можели да финансират подготовката на нужните им кадри.
5. Масовото жилищно строителство започва след преодоляването на разрушенията от войната и преди смъртта на Сталин се извършва по далеч по-добри проекти от тези при Хрушчов.
6. Данъците са били толкова високи за некооперирани занаятчии и единоличници с по-сериозни доходи, за останалите са били приблизително наполовина.
7. Личните разходи на номенклатурата са строго контролирани, реалните доходи на висшето ръководство са били 15-20 пъти средните, което е приемливо.
8. Имало е държавни предприятия на стопанска сметка и кооперации с много по-високи доходи.
9. Имало е немалко лекари с далеч по-високи заплати - Лечсанупр, болници към медицинските институти и т.н. 250 рубли е била началната заплата за лекар в село или малък град.
10. Имало е приблизително равновесие между пари и стоки и услуги в икономиката, както и кооперации, които са предлагали дефицитните в държавната търговия стоки на по-високи цени. Дефицитът е бил по-малко сериозен отколкото при Хрушчов и нататък.

цитирай
9. gardener - Тези комунистически уйдурми, можеш да ги пишеш на децата, които са родени вчера и са на около годинка
31.05 14:44
Другарю. 1. Фонд по време на гладомор - хахахаха, умират от глад и имат магазини пълни със стоки. 2. Останала продукция при внос срещу долари/злато/непреработени суровини на храни и дефицит на всичко. 3. Го нямаш, явно те е досрамяло да го пишеш. 4. Образованието е за избараните, приятелю, както беше тук - нащ другар - селяк, децата с най-доброто образование и при това пак дебили като Владко и Люси и като вашата "интелигенция" - неграмотни изроди. 5. Жилищно строителство при Сталин - пак за групата по т. 4. Комуналки до днес - царь Путя Първи, пълни с хлебарки - съветски помаци. 6. Такива - сингъл производственици няма, убиват ги като псета, другарю, като псета са ги убивали и пращали в Сибир. 7. Хаяхахаха, личните заплати на номенклатурата били строго наблюдавани, хахахахахаха, колко днес на вашия Радев му наблюдават екстрите и на вашата Курнела доходите от партийната ви каса, която я нямате, щото никой не плаща нищо, но пък цоцате от субсидията, която май е 1 лев и верните назначени "бизнесмени", на които дарихте икономиката на България и направихте червени селяндур-капиталисти. 9. Между лекар и лекар-професор има около 30 години труд, а това са около 5-10 процента избрани и хитри хазари в медицината, а хазарите от по долните етажи налагат точно тези отношения, които са и в САЩ и в Европа, но при висша медицина, а тук и в СССР се плаща за това, което си платил предварително. Има психологически момент - колкото е по прост пациента, и по ниска му е осигурителната вноска да се има за по-болен. А простакът с болести е готов на всичко да си удължи просташкия живот. Не случайно България е пълна с изроди - инвалиди, безморални ваши съветски помаци, които са болни за внимание и себеутвърждаване, чрез заболяванията си. Проклети да сте изроди, направихте народа ни като вашите другари от СССР - съветски помаци. 10. За кооперации не може да се говори в чистия смисъл на понятието, защото е леко изкривено и се нарича Трудова кооперация - първо крадеш средствата за производство на имащите (в СССР случая ги избиваш или разселваш) като правиш престъпна организация наречена колхоз, където въшкарите се разпореждат с насилствено отнетата земя, трайни насаждения и машини, и добитък (в нашия български случай) и мазно заявяваш, че това било ТКЗС. Хахахахаха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 325926
Постинги: 163
Коментари: 380
Гласове: 1584