Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2023 23:06 - Впечатлен съм
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 2433 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 22.10.2023 23:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До скоро, поради липсата на интерес, имах доста грешни представи за "братски" Китай. Никога през "краткия си живот" не съм бил в тази интересна държава, населена от доста народи (голяма грешка на европейците е, че мислят за Китай като за еднонационална държава, на практика това е конгломерат-империя от азиатски народи - племена и т.н., няма да се обвързвам с бройка, но по мои, лаишки, изследвания в Китай съществуват около 200 народностни групи). От далечните европейски селения в които съм живял в детайли знам за т.н. "опиумни войни" и за империята преди тях, за царствата (преди хиляди години имах неприятен опит там и някак не ми беше приятно да се връщам в тези кървави земи), първия император, революцията, Цъси и Пу И, японската инвазия към "новия Свят" на самураите и т.н.
Този пост не е за това, а за ВЕЛИКИЯ КИТАЙСКИ НАРОД, който до такава степен е трудолюбив и прекрасен, че даже аз нямам думи да изразя шеметното им развитие. Разбира се, че е пълно и там с боклуци и долни същества - цели народи не стават за нищо и цели социални прослойки, но в огромната бройка китайци има и много и много милиони невероятно тудолюбиви хора.
Всред определена прослойка българи и в момента се гледат тези клипове, които ще ви предложа на вниманието, които са свързани със строителството на нови и реновирането на стари посторойки. Както се казва един китаец с "пръчки и лайна" може да направи чудеса, а на практика с един флекс (малък), бормашина  и няколко ръчни инструменти, създава РЕД и КРАСОТА, неща които местните "градски изроди" не могат и да си представят, защото са долни твари, създадени да гадят по българските улици. Това е, бъдещето е на работливите хора.

Да не забравяме, че човек може до безкрай да гледа, как другите работят и т.н.

Третият клип е европейски, тук там в Англия, до някъде във Франция и разни "чужденци" в Испания и Италия се занимават с подобен труд, както знаем в РБ са турци по обектите и разбира се роми - последните "работят ... от глад" в Русия са черногъзи "руснаци"...









Гласувай:
5



1. vencivaleri1951 - Имах почти приятелско семейство-той българин, тя китайка
23.10.2023 07:06
С него учехме в един университет, различни факултети. Тя музикант-пианист
Харесаха се, взеха се, което не беше лесна работа, защото китайското посолство трудно и разреши брак-през 70те трепереха за всеки висшист Задържаха дълго брака си, отгледаха си децата. Споменавам го защото по принцип браковете между чужденци са рискови, а тук имаме и различна цивилизация И се раздеиха основно заради трудовите навици. На пръв поглед, хубава, интересна жена , много трудолюбива-никакви забележки Но само на пръв поглед. Влезеш с обувки, тя с чехлите по теб и чака да ти вземе обувките Полегнеш на дивана, пита те болен ли си.
В 6 00 е на пианото-от 2 до 4 не свири и после до 10. Седнеш да изпиеш питие в непочивни дни-пита те какво се е случило Къщата им блести, а тя постоянно чисти
В понеделник знаеш какво ще ядеш в неделя Децата като в казарма
Таня/Тин/ така и не разбираше, защо им се развали брака -Аз-единпът ми каза-толкова се стараех всичко да е ОК, а той поиска да се разделим
цитирай
2. gardener - Здрасти, г-н Венци(1951)
23.10.2023 09:10
Нормалният риск в човешките отношения е и двете страни да направят отстъпките и да се опитат да живеят добре. Разбира се, по пластичната страна е слабият пол. Проблемът, е казано на местен "сленг" е ... "еби-учи", вашият или нашият човек в някакъв момент от битието си е направил преоценка на мъжествеността си спрямо китайката, такива преоценки правят ( правим) всички в годините и не заменяме Нещото с друго, примерно пари или декларации за всеобхватност на подчинението си. Хитрите мъже дозират нещата с Нещото и Вниманието последното пряко е свързано с доходите и така. Не мисля, че различните култури имат различни виждания за човечност в живота си. Както и да е, примерът е показателен, хората са различни и само взаимните цели, врагове или деца ги обединяват, така е, после питал ли си твоя -нашият човек дали е съжалявал, ако е съжалявал е изгубил само времето си, ако не е съжалявал е спечелил свободата си.
цитирай
3. morskipesni - А защо да не кажем:
23.10.2023 11:57
"Два свята, единият е излишен"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 463332
Постинги: 219
Коментари: 628
Гласове: 1918