Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03 13:54 - За животът, който ще дойде, по-хубав от песен.
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 534 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 17.03 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Иде пролетта и ето избори се очертават в метрополията. Вече са в ход, а животът и тук и там, все още не е песен и чак толкова хубав.

"Животът ще дойде по-хубав

                                от песен,

по-хубав от пролетен ден…"

На всеки тридесет и няколко години по ред "астрономични причини", пролетта идва все по-рано и по-рано, даже щъркелите в... петък или четвъртък се виели на ята над България, т.е. от около 280 години в историята на България се променят нещата, а фолколорът ни с "мартениците" е застинал, някъде около 1740 година. По това време се появяват и местните "русофили", верващи в добрия Дедо Иван, "българското самодсъзнание" и рублата, като алтернативна "валута" за местните роби - православни и други помачори, от циганьори до арменски дегенерати и от гръцки мангали до сръбски мекерета.

Ето защо е необходимо да се опише, поне външният фактор в нашето самосъзнание, което е нито наше, нито може да се нараче исторически правдиво самоусещане, доколкото е платено с рублите на една паразитна империя, тогава управлявана от германски извращенци, а днес от разни хазарски изроди.

Путин с факта, че водейки война и подлагайки се на избори, доказва на народа си, че е Спасител и Обединител, в това няма съмнение. Когато изградиш специални и въоръжени "служби", готови да убиват, дори затворниците - противници, народа, какво ли го чака.

Колкото и прост, мързелив и алкохолизиран да е т.н. "руски" - съветски народ (сбирщина от разни племена, не руски са повече от 50% от хората в границите на федерацията), не може да му се отрече, че си е научил уроците от времето на крепостното робство, сталинизма, "затоплянето", алкохолизма на Елцин и властта на псетата от КГБ.

Тук също като в Русия са си научили робския урок и си избират най-долните, най-продажните и най-реакционните управляващи, нищо, че според "историците-химици" (сещам се за един арменски дегенерат, който е даже "банкер" и химик, но поне е чисто и гнусно анадоло-араратско говедо, доколкото нашите са метисизирани, "родопчански" полукръвки от различни краища на Османската империя - татари, чеченци - кавказки изроди, домъкнати тук от "руския" цар, те генетично са благодарни на "руснаците", защото и до днес щяха да мъкнат бидета от Украйна в скалистата си родина и да ебат кози, за това много местни помачори са и русофили и второ-трето поколение необрязани веропродавци от Аллах към Христос е тренда им) никога е нямало византийско иго, а според други - европедерасти и турско такова.

За съжаление, в тази "ф/педерация" - наричана Русия, добре живеят малка част от хората, до към 10% (от държавните структури, включително и въоръжените, както е и в пределите на робска България до днес), в условията на "путинизация".

Изборът е личен и според образованието и възрастта. Ако си просто момче, неграмотно и без шансове да си повече от слуга - моля, за теб е путинизма и "социалността" по азиатски маниер, феодализъм и крепостно селячество, ако имаш желания за повече от роб - за теб е еврогейската посока, но на финала всичко е едно и също до 70-80 години живот, роля на пълнеж и ниски доходи, кофти здравеопазване и битови "екстри" - боклуци от Китай, водка или ракия и мързел, мързелът е назначен на "работа" за около 500-600 евро.

Да се надяваме, че бъдещето и в Русия и в РБългария, няма да е доминирано от феодални кланове, бивши комунистически величия от "партията" и "комунистическото гестапо", но надали.

Чуваш с тиПИЧно "български" черти.
Накратко,  питекът от снимката е баща на Улянов - Ленин
image








Гласувай:
6



1. dobrodan - Градинарю, моля да приемеш един мъничък подарък,
17.03 14:39
нека видиш колко си прав :).

Като се вземе предвид позицията на Москва като агент на Ордата в Русия, цялата руска история се чете по различен начин. Например, защо Иван Грозни е привлечен към Казанското ханство? Защо завладява Астраханското ханство, което няма нищо общо с Русия и славяните? Както и Западен Сибир? Или защо е удушил митрополит Филип? Защо си е дал титлата "цар"? Много неща си идват на мястото.

"Този хитър човек", пише за Иван Грозни в трактата "За нравите на татарите, литовците и московитите", "назначава награда на завръщащите се дезертьори, дори празни и безполезни: на роба - свобода, на простолюдието - дворянство, на длъжника - опрощаване на дълговете, на злодея -опрощаване на вината ". Само и само да служат на трона... Но това, което правели дезертьорите, трудно може да се нарече служба: те не получавали заплата за старанията си! Що за служба е това?
Отначало за тях било важно да угодят на княза – да се научат да служат, да търпят всякакви обиди. "И ако правят всичко според неговите желания, те се възнаграждават не с пари, а с местата на висшестоящите..." Фантастичен трик! Няма ограничение за творенията на "служебния човек". Двама кандидати бивали назначени на една позиция наведнъж: единият трябвало да измести другия чрез усърдие и доноси. И ако се случи тъжба, тя се решавала в юмручен бой. Съществувало юмручното право. За място в Москва се биели. Загубилият плащал глоба на хазната...

Москва показала величието си не на думите, тя събрала армия от служители, нейната ужасна и основна сила. Както отбелязва Котошихин, преди началото на службата му е имало само около сто чиновника и хиляда подизпълнители, но до края на века чиновническата армия е нараснала до 4657 души. Почти 3000 от тях са били в разпореждане на Москва. Те размътвали водите. Те имали силата, от която всички се страхували. Московската чиновническа армия щяла да върти и завърта всекиго във водовъртежа от бумащина.

Кремъл искаше да проникне на територията на Русия с нови "лостове за контрол и принуда" и да обвърже всички с Москва. Важно било да се засили ролята на владетеля с всички средства, да се покаже неговата сила и незаменимост.
Царят е убеден, пише пратеникът, че той е "най-могъщият и мъдър владетел в света", "наследникът на Монголската империя". (Преди царя Алексей Михайлович, т. е. почти сто години, Москва се смятала за наследница на монголите.)

Никой никога не е учил руския бюрократ на нищо лошо или скверно, той сам измислял всичко, демонстрирайки блестяща самоорганизация. Всяко начинание да бъде изопачено по такъв начин, че доброто да стане зло, но зло, което да донесе печалба на московчанина. И това също е вечността на москалството. Формално то е професия за производство на укази и повели, които като вълни в морето достигат до най-отдалечените краища на страната и ги покриват с ръката на Кремъл.
Властимащите винаги са ценили службата по-високо от националността и класата на служителя. "Историята на Русия е история на дворянството", ще кажат историците за тази епоха.

А сега нека поясня, че става дума не за Русия от XXI век, а за тази от XVI-ти век...

ОТКЪДЕТО НЕ СА МРЪДНАЛИ ДАЖЕ И НА КОСЪМ!!!
ПЕТ ВЕКА НА ЕДНО МЯСТО И НАДОЛУ!!!
Що за страна и що за хора?! Дори негрите за това време се придвижиха напред, научиха английски и математика...
Ужас...

цитирай
2. gardener - Благодаря, Добродане,
17.03 15:11
но нека като сме тръгнали да сваляме маските ги свалим напълно. Мислиш ли, че онази империя от 1720 година, т.е. от времето, когато Петър умира, не е градена като Европейска такава с цялата си "нова" татаро - европейска аристокрация и съответната "тайна" служба, която е правила записи на всеки мужик - "мъртва душа", така хубаво описана от украинеца Гогол. Всеки един "горец" изселен в пределите на Балканите и Анадола е записан и описан, къде и как се е заселил, следен е какви наследници дава и като какви се представят. Тук, често се описват разни писаници на Левски и други възрожденци, казва се за "ролята" на "дипломата" - граф с "булеварда" и т.н. и т.н., пишем си, че нашата държавност е градена от тях - "руските" генерали с неруски имена, после за ... другите ни избивани политици или тровени, които до един са масони и са поназнайвали, как работи руският царизъм и не са давали една руска муцуна да стъпи в България, след определена година и винаги са избирали да се бият срещу тях във войните..., ЗАЩО, а? Нека не отговаряме на този въпрос - нека си отговорим на въпроса, дали Сталин, овладял държавността не знае за петото колело в нашата каруца и дали не го използва за да промени елита ни с негови "сънародници" планински разбойници и т.н. и т.н. Помисли, Добродане, нищо случайно няма в ничия история, даже и в нашата, а според някой психично болни блогъри- България и Българите са "божествен" народ на Обетована Земя.
Та, Тодор -циганина, Сополът - мангал от Кавказ, Костов - мангал с неясни мангали за предци, Киро - мангал, особено като видиш баща му, Копейкин - мангал, гарантиран и по двете линии, особено по майчина, как мислите, защо тези мангали, когато не изпълнят определени поръчения се скриват ... да си говорят с теменужките и носа си не показват в явната "политика", елементарно - архивите са живи, архивите са в Масква от 1820 година(условно казано, когато се е "завъртял" някакъв капитал в ръцете на местните "майстори" и търговци, когато от Ватикана са измъкнали "старите" книги за съкровища, иманета - закопани от времето на Сандо и от по-рано, чак до римските "чифлици" и градове, от това време са и "руските" търсачи на съкровища и история, които шарят на Балканите до днес - особено един азиатски изрод "писател" с книги за магарета, дали ще търсят "венци", ровейки могилите, дали ще е "стари книги" с българска история, всичко се мъкне към нашата столица в Массква, та чак до днес руски изроди с дръпнати очички обикалят независима България да ровят и крадът нашата история) тук местните роби са разходен материал в ръцете на "ордата".
цитирай
3. dobrodan - Работата, Градинарю, е там, че...
17.03 15:59
Дали преди Освобождението или след него... народът български е проявявал всички тези черти, които така добре описва Мурад Аджи по сведения от извора, както казваме...

След второто ни асвабаждение българинът разчиташе ЕДИНСТВЕНО НА ТЕЗИ ЧЕРТИ, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ТЪРСЕНИ И ПОДКРЕПЯНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ сред хората...

В този ред... предполагам, че това съществува и в цивилизованите страни, общочовешка черта е, но...
Защо лайната винаги изплуват най-отгоре?!

Ти ще целунеш надолу, аз ще целуна още по-надолу, мисля, че Алековият герой го беше казал това, като... при социализъма ДРУГ НАЧИН ЗА ИЗДИГАНЕ НЯМАШЕ И ТОВА БЕШЕ ОСНОВНАТА МУ ГРЕШКА.
ИНАЧЕ ЕДНО КЪМ ЕДНО СА СПАЗЕНИ АДЕТИТЕ НА МОСКОВИТСКИТЕ ЦАРЕ, КАТО ПО КНИГА!

Кадърните ли, че кой се интересува от тях?!

ПО ТОВА ЗАПАДЪТ ПРЕВЪЗХОЖДАШЕ СОЦА, МНОГОКРАТНО.
ТАМ ОТДАВНА РАЗБРАХА, ЧЕ НАЙ-ЦЕННОТО НЕЩО НА СВЕТА СЕ НАМИРА МЕЖДУ УШИТЕ НА ЧОВЕКА (това отдавна не бях го писал) И ГО ИЗПОЛЗВАХА ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.
За разлика от тук.

С което казвам, че колони в България има, имало е и ще има, защото ние не поставихме род и Родина над всичко, а гледахме в собствената си паница, докато яко ни работеха отзад.
Природата не търпи празно пространство, това е закон.
Борис-Михаил каган се изплю на българщината още с християнството, и никой не му е клъцнал гръцмуля, защото волята на кана е закон. Добре, ако канът е идиот?
Това е проклятието в нашата история, не сме му дали няколко по мутрата и после на един кон и в степта, да си търси друг народ.
Което не правим и днес, с всичките последици...
цитирай
4. vencivaleri1951 - Вие двамата защо не се ожените:)
17.03 17:05
Добродане, кажи един оцелял народ от езичници
А иначе онези с мисленето между ушите до вчера се клаха , кой по християнин
Тези българи които взеха и не си дадоха Божето оцеляха-било в окаяната ни държавица, било в Бесарабия и Крим, било в Чувашия или Македония
В Кавказ са кабардинци , в Казан са татари... С друго Боже, но не езичници
Проблемът ни е не в Христа може би, а че сме запазили и езическото в нас, което ни раздвоява Кръстиме се, но и чукаме на дърво, отиваме да се черкуваме, но заобикаляме ако по пътя видим черна котка, вярваме, а като видим поп си мислим, че не е на добро....
Имаше време, когато засичах време, кога баща ми и жена ми ще се почнат за религиите и атеизма Баща ми казваше, че е атеист, а иначе бе много суеверен-впрочем повечето летци са суеверни -всеки си има своя представа за света и не се връзва нито с атеизъм, нито с религия
След медицински преглед го свалиха на земята , заради астигматизъм .До последно смяташе, че това е станало защото е забравил "късметлийското си ножче"-подарено му беше от германец по време на войната. А един летец учи двигатели, физика, математика, метереология , а един ще вярва в ножче, друг в това кой го срещнал, как му се държало кучето , ако е авджия...Всичко това има своята полезност-увереност,спокойствие,или пък да бъдеш внимателен. То е като да отидеш на баячка-минава ти наистина главата , ако причинителят е стресът и може да те забави фатално, ако е патология
Живял съм в общежитие с чужденци Бил съм близък, възможно най-близък понякога
Не им отстъпваме по ум , интелигентност, за култура да не говорим...
Да , ама ако той има да учи, нищо не може да го помръдне-говоря за западняците , а и жълтите
Помня една командировка в Берлин в Роботрон Бяхме на бар, и към 2 часа си тръгнахме На едно "щрасе" право и наляво и надясно докато ти виждат очите. Никакъв автомобил Германците с мен се заковаха на светофара-дълъг светофар Чакам и аз В Лененград вървя с колега-млада дама Пушех тогава и метнах фаса си към кошчето Не погледнах въобще дали съм "вкарал" и виждам , че момичето не е до мен Обръщам се, а тя ми гаси фаса /който вдигна / и го хвърли в кошчето Идваше ми да скоча в канала
Така е и с карането В Чужбина караме добре, тук безобразно Караш с 60 при разрешени 50 и отзад клаксони Качили се на таралясници, които вървят на магия, но все едно са на болиди... И това идва от това раздвоение между реда и индивидуалноста ни
Когато съм работил за западняк винаги ми е било трудно щото при тях няма към, около, хайде да зае-ем днес работата и да пием например Ето и сватовете ми казват същото Те живеят и работят в Англия Там спазват реда -един път защото всички го правят, втори път защото ги удрят по джоба Ако оставиш колата си настъпила линия на паркинг-80 паунда Там не настъпва, тук си паркира по нашему
И това е от раздвоението-един път Христос, втори път множество богове-дърво, храст, слънце, вода...И в края на краищата не вярваш в нищо-ни в бог, ни в Цар, ни в правилници, ни в закони
А изплуването зависи какво има във водата
Маслото също изплува То маслото на практика вдига говното, заедно с въздуха/под налягане:)/

цитирай
5. dobrodan - Венци, веднага ти давам един такъв народ.
17.03 17:36
Чувашите.
цитирай
6. getmans1 - "Животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден…"
17.03 18:58
Добър или лош, лош или добър животът си е вървял и преди Христос, и пред това.

И "вяра" винаги е имало, дали в необяснимото, дали в имагинерното но е факт, имало е.

Но, се появили ... безбожниците, които посегнали на вярата човешка и станало каквото станало.

"Безбожниците" казвам, не неверниците а, не невярващите, тях винаги ги е имало.

Иначе, ние сме от поколениети което има късмета с очите си да ГИ види безбожниците грабнали свещи като колци на първият ред пред Божият олтар ... и днес са пак най-правоверни.
цитирай
7. dobrodan - Не като колци, а като луканки ги грабят,
17.03 19:55
спомен от дядо и тате :).
цитирай
8. pitatlimedejzorata - Нямам отношение към "душевността" на руския народ.
17.03 20:16
Обаче прочетох как се е засегнал vencivaleri1951. И пак нямаше да се включа в разговора, защото е казано "не спори с глупака". Но точно преди час-два гледам по телевизията някакви археолози открили в околностите на Трън два непознати на науката динозаври. Е, не можах да се сдържа тука.
Предлагам тези два динозавъра да бъдат кръстени Venci и Valeri.
Колкото до живия Венци, той е от известен вид СамСиГоЗавър. Такива има още 5-6 в блога.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Те са християни в болшинството си
17.03 22:05
Съученик и приятел ми гостува в Съюза и искаше да види руския Димитровград-той е в Уляновска област която граничи с Чувашия Градът е много близо до чувашите, а и спорят за тази територия от областта Не мисля, че Сталин случайно е кръстил точно там град на българин И трябва да знаеш, че те тачат Димитров и си го имат за свой човек.Та с приятелчето пътувахме до там-той е внук на сестрата на Димитров, а се познаваме от съвсем дребни-баща му бе кадровик във ВВС Та видяхме и Чувашия-езикът им различен много, но външно приличат много на нас Мисля, че по друг повод пратих на Гетьо чувашка красавица в носия-българче отвсякъде Църкви си имат и се черкуват Ива нещо интересно, което може би малко се знае Бащата на Ленин е бил статски съветник по образованието в този район Заедно с друг правят чувашки училища или по точно в училищата наред с основната програма факултативно и по желание се е изучавал чувашки език, бит, разни обичаи и т н Вероучение обаче са си учили наред с другите Той е тачен човек и има плоча в столицата на Чувашия Все не мога да запомня името и , но понеже е близо до чебуреки, си и викам "Чебуречная"
Може чуваши/водни хора/ да звучи несериозно, но те въобще не са аборигени като други народи Държат на образование, кариерно израстване Впрочем всички българи в Русия и Украйна са така В Украйна ги прецакаха като махнаха руския като официален език, а българите по правило са рускоговорящи Тези които бяха в държавна и общинска администрация, съдии прокурори, учители и преподаватели бяпа аут Остана на заден план заради войната


dobrodan написа:
Чувашите.

цитирай
10. vencivaleri1951 - Гетьо омразата ти винаги ще те държи на задните редове, дори извън черквата
17.03 22:18
Ако щеш ,защото прошката е основен темел в християнството , а от там и на църквата
Ти визираш Добри Джуров и Кубадински За бай Пенчо не знам, но джуров е учил в Семинарията Не я довършва защото се влива в съпротивата, но бъди сигурен , че богословно е много по напред от теб Често се е черкувал, а след смъртта на Чаво редовно Много малко хора го разпознаваха , защото ходеше цивилен, а униформата с която го цнаем по портретите и тв променя много Той и жена му бяха едни от най-съвестните енориаши и убеден съм и дарители

getmans1 написа:
Добър или лош, лош или добър животът си е вървял и преди Христос, и пред това.

И "вяра" винаги е имало, дали в необяснимото, дали в имагинерното но е факт, имало е.

Но, се появили ... безбожниците, които посегнали на вярата човешка и станало каквото станало.

"Безбожниците" казвам, не неверниците а, не невярващите, тях винаги ги е имало.

Иначе, ние сме от поколениети което има късмета с очите си да ГИ види безбожниците грабнали свещи като колци на първият ред пред Божият олтар ... и днес са пак най-правоверни.

цитирай
11. getmans1 - ВИЗИРАМ МНОЗИНА, ...
17.03 23:02
... И НЕ ЗАБРАВЯЙ, и себе си, ... и вся остАлая сволоч кланяща се на икони на Сталин и Путин.

А,специално за теб ще ти разкажа карикатура на Р. Алексиев;

" Художникът е нарисувал Сталин, който крещи: “Шпиони! Предатели! Убийци!”, а над главата му са портретите на Маркс (усмихнат) и Ленин (тъжен). Текстът под карикатурата е следният:

- Какво си се захилил, бе товарищ Карл Маркс? Не виждаш ли какви работи стават у нас?

- Тъкмо затова, другарю Ленин - драго ми е, че отдавна си умрях от собствена смърт, иначе твоите марксисти кой знае за чий шпионин щяха да ме самопризнаят... "


А, ТВОЕТ РАЗБИРАНЕ ЗА ПРОШКА СИ ГО ЗАВРИ ... ЗНАЕШ КЪДЕ !



vencivaleri1951 написа:
Ако щеш ,защото прошката е основен темел в християнството , а от там и на църквата
Ти визираш Добри Джуров и Кубадински За бай Пенчо не знам, но джуров е учил в Семинарията Не я довършва защото се влива в съпротивата, но бъди сигурен , че богословно е много по напред от теб Често се е черкувал, а след смъртта на Чаво редовно Много малко хора го разпознаваха , защото ходеше цивилен, а униформата с която го цнаем по портретите и тв променя много Той и жена му бяха едни от най-съвестните енориаши и убеден съм и дарители

getmans1 написа:
Добър или лош, лош или добър животът си е вървял и преди Христос, и пред това.

И "вяра" винаги е имало, дали в необяснимото, дали в имагинерното но е факт, имало е.

Но, се появили ... безбожниците, които посегнали на вярата човешка и станало каквото станало.

"Безбожниците" казвам, не неверниците а, не невярващите, тях винаги ги е имало.

Иначе, ние сме от поколениети което има късмета с очите си да ГИ види безбожниците грабнали свещи като колци на първият ред пред Божият олтар ... и днес са пак най-правоверни.


цитирай
12. vencivaleri1951 - Клишето, че висши партийни кадри сега се уплашили от гетьовците
18.03 00:36
и хванали свещи идва именно от снимки на Джуров и Кубадински със свещи в ръка , което е също би бил материал за някой нов Райко Алексиев-ебати вица-Джуров се уплашил от Гетьо Ти за къв се имаш ? За нов Христос ли, че ще гониш кого и да е от храма
Това , че завираш на едното място ,чието и да е разбиране за прошка, в голям християнски празник именно "Прошка", освен за просотия не говори за нищо друго Никога не съм се представял като силно вярващ- напротив казвал съм за себе си , че съм агностикЗа съжаление , може би към религиите съм по скоро любопитен, отколкото вярващ Преди да попрочета разни неща за ислама например, мислех , че правоверните не ядат свинско основно заради температурите по териториите които обитават най вече По късно ще разбера , че при бягството на Мохамед от Мека в Медина грухтящи прасета издават
него и хората с него и от тогава се смята свинското за нечиста храна Хайде питай ме защо когато коментирам с теб се сещам за грухтенето на свинете
getmans1 написа:
... И НЕ ЗАБРАВЯЙ, и себе си, ... и вся остАлая сволоч кланяща се на икони на Сталин и Путин.

А,специално за теб ще ти разкажа карикатура на Р. Алексиев;

" Художникът е нарисувал Сталин, който крещи: “Шпиони! Предатели! Убийци!”, а над главата му са портретите на Маркс (усмихнат) и Ленин (тъжен). Текстът под карикатурата е следният:

- Какво си се захилил, бе товарищ Карл Маркс? Не виждаш ли какви работи стават у нас?

- Тъкмо затова, другарю Ленин - драго ми е, че отдавна си умрях от собствена смърт, иначе твоите марксисти кой знае за чий шпионин щяха да ме самопризнаят... "


А, ТВОЕТ РАЗБИРАНЕ ЗА ПРОШКА СИ ГО ЗАВРИ ... ЗНАЕШ КЪДЕ !



vencivaleri1951 написа:
Ако щеш ,защото прошката е основен темел в християнството , а от там и на църквата
Ти визираш Добри Джуров и Кубадински За бай Пенчо не знам, но джуров е учил в Семинарията Не я довършва защото се влива в съпротивата, но бъди сигурен , че богословно е много по напред от теб Често се е черкувал, а след смъртта на Чаво редовно Много малко хора го разпознаваха , защото ходеше цивилен, а униформата с която го цнаем по портретите и тв променя много Той и жена му бяха едни от най-съвестните енориаши и убеден съм и дарители

getmans1 написа:
Добър или лош, лош или добър животът си е вървял и преди Христос, и пред това.

И "вяра" винаги е имало, дали в необяснимото, дали в имагинерното но е факт, имало е.

Но, се появили ... безбожниците, които посегнали на вярата човешка и станало каквото станало.

"Безбожниците" казвам, не неверниците а, не невярващите, тях винаги ги е имало.

Иначе, ние сме от поколениети което има късмета с очите си да ГИ види безбожниците грабнали свещи като колци на първият ред пред Божият олтар ... и днес са пак най-правоверни.



цитирай
13. gardener - Споделям, вече споделена информация (от общодостъпни източници)
18.03 11:42
Другарят Добри е в средното училище за свещеници, наричано "семинария", роден е 1916 г., приемът е от 15 годишни (около днешния 6 клас), т.е. след реформата на деветоюнците 23 година, когато другарят Джуров е около 7-8 годишен, т.е. във второ отделение. Деветоюнците вкарват в образованието задължителното "вероучение", което другарят Джуров е изучавал в родното си село или където е имало "класно" образование, явно е показал добри резултати точно по този предмет за да се насочи към "духовната" сфера, но това насочване е ставало със специална рекомендация от свещеника-попът преподавател. Издържал е конкурсен изпит - писмен и е бил зачислен в духовната семинария на ниво гимназиален клас, а не за всише образование, както неправилно се твърди. На втората година е изключен от средното училище за попове не за "комунистическа" дейност, а за сексуална - донесъл в Софийската семинария тесте карти с голи, тогавашни "модели" и в час ги показвал на семинаристите, бил изхващан, а след разследване се е разбрало, че той ги е донесъл и е бил изключен на ниво днешен 8 или девети клас от духовната сфера. Според някой "историци" са седели на един чин с две години по-възрастния бъдещ патриарх Максим, точно в този час, явно тогава са имали някаква метода на сливане на по-голеви с по-малки или е било нещо като занималня за всички семинаристи - кандидат среднисти. След изключването другарят Добри се записва в дърводелското училише в Орешак и от духовник - бъдещ се преквалифицира на дърводелец, също като бащата на Христос... Това е историята, всичко останало е лъжи и пудрене с цел да се гради приемлива биография на лицата от "новия елит". И ще спомена, че нямам нищо против бай ни Добри, единствено, че е бил фигурант в някакъв период от време - голям фигурант, защитаващ режим, който е престъпен, наложен от окупатор и т.н., но кагато е било необходимо е грабнал пушката си и избягал в Балкана партизан, много идейно решение, сигурно не е полагал клетва за "вярност" към т.н. "цар", нещо подобно се случи и малко по-късно, подвезоха да се откаже от Тошко - циганина и ... да наруши клетвата пред социалистическата ни Родина НРБ, ако беше извадил танковете като колегите си от КНДР... можеше да има някоя снимка със судент с плакат пред БТР, а не днес да ми погребват дедо Неофт с траспортна техника и дуло на башенката... до го ... в малоумниците около "лафета". Ако не беше той - бай Добри, щеше да е някой друг ... дърводелец, шивач, "печатар", кравар и т.н.
цитирай
14. getmans1 - А, БРЕ ЛЪЖЕЦА, ПОДЛЕЦА И МЕКЕРЕ КОМУНИСТИЯЕСКО КОЙ Е ПЛАШИЛ БЕ КУРВО МЪЖКА ...???
18.03 17:31
... Неуписуем !!!!!!!!!!!!


vencivaleri1951 написа:
и хванали свещи идва именно от снимки на Джуров и Кубадински със свещи в ръка , което е също би бил материал за някой нов Райко Алексиев-ебати вица-Джуров се уплашил от Гетьо Ти за къв се имаш ? За нов Христос ли, че ще гониш кого и да е от храма
Това , че завираш на едното място ,чието и да е разбиране за прошка, в голям християнски празник именно "Прошка", освен за просотия не говори за нищо друго Никога не съм се представял като силно вярващ- напротив казвал съм за себе си , че съм агностикЗа съжаление , може би към религиите съм по скоро любопитен, отколкото вярващ Преди да попрочета разни неща за ислама например, мислех , че правоверните не ядат свинско основно заради температурите по териториите които обитават най вече По късно ще разбера , че при бягството на Мохамед от Мека в Медина грухтящи прасета издават
него и хората с него и от тогава се смята свинското за нечиста храна Хайде питай ме защо когато коментирам с теб се сещам за грухтенето на свинете

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 463387
Постинги: 219
Коментари: 628
Гласове: 1918